Nu kommer det härligt goda äggande drinkreceptet till dig direkt i riktigt god tid inför Påskveckan. För det krävs lite logistik och inköp för att du skall få det att fullfjädrat funka.
Viktigt att du har alla ingredienser hemma… annars kan det sluta med en ofrivillig Blåkulla tur!!
För det första så är det färska värpta ägg som gäller – gärna från sprättande frigående höns och absolut från en lokal producent nära dig.
När det gäller citronen så är de ekologiska så sött sura, utan kemikalisk bismak, att föredra. Då kan du ju också skryta med att det är en riktigt nyttig drink du blandat ihop.
Gin – läckrast med den från London, ger stor fyllig fason på sötsaken, Glada Gotland gillar Gordons!
Let´s go!
Hönan Agda – påskens godaste drink!
Ta fram en mixer.
- 1 ägg med skal (ta gärna 2 ägg för än mustigare smak)
- 1 dl. gin av valfri sort, häll i mixern (vid 2 ägg öka till 1,5 dl gin)
- 1 dl. strösocker
- 1 citron, dela i bitar
- 1 dl. is eller mycket kallt vatten
Kör allt i mixern tills äggens- och citronens-skal är finfördelade.
Sila och häll upp i ganska korta glas så det räcker till många.
Kukelikuuuuuuu – smakar tuppen och kammen lär garanterat stå heeeeela Påsken!
Glada Gotland för en riktigt God & Glad Påsk!