Förstärkt Påsk

 

Så här lagom till Påsk brukar jag dela med mig av recetet på Påsk-drinken ”Hönan Agda” och för att du inte ska bli blåst på ovan sagda kommer här ”receptet” i rar repris:

Hönan Agda

Ta fram en mixer… dubbelkolla att du har alla ingredienser hemma.

  • 1 ägg med skal (ta gärna 2 ägg för än mustigare smak)

  • 1 dl. gin av valfri sort, häll i mixern (vid 2 ägg öka till 1,5 dl gin)

  • 1 dl. strösocker 

  • 1 citron, dela i bitar

  • 1 dl. is eller mycket kallt vatten

Kör allt i mixern tills äggens och citronens skal är finfördelade.

Sila och häll upp i ganska korta glas så det räcker till många.

Kuckeliku – smakar otroligt smaskens för både tuppen och hen 😉

Foton: Glada Gotland

Som du ser på bilden här ⇑ så har det varit äkta London Gin från Gordons…

men när det gäller Gin av hög kvalité så kan jag solklart välja att vara lokalpatriot :

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/gotlands-ginfabrik

Eller den här förstärkta varianten gjord i Sverige med den anrika förstärkaren som förebild – född i London!

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/marshall

Skål & Glad Påsk – glöm ej isen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *