Så här lagom till Påsk brukar jag dela med mig av recetet på Påsk-drinken ”Hönan Agda” och för att du inte ska bli blåst på ovan sagda kommer här ”receptet” i rar repris:
Hönan Agda
Ta fram en mixer… dubbelkolla att du har alla ingredienser hemma.
-
1 ägg med skal (ta gärna 2 ägg för än mustigare smak)
-
1 dl. gin av valfri sort, häll i mixern (vid 2 ägg öka till 1,5 dl gin)
-
1 dl. strösocker
-
1 citron, dela i bitar
-
1 dl. is eller mycket kallt vatten
Kör allt i mixern tills äggens och citronens skal är finfördelade.
Sila och häll upp i ganska korta glas så det räcker till många.
Kuckeliku – smakar otroligt smaskens för både tuppen och hen 😉
Som du ser på bilden här ⇑ så har det varit äkta London Gin från Gordons…
men när det gäller Gin av hög kvalité så kan jag solklart välja att vara lokalpatriot :
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/gotlands-ginfabrik
Eller den här förstärkta varianten gjord i Sverige med den anrika förstärkaren som förebild – född i London!
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/marshall
Skål & Glad Påsk – glöm ej isen!