Jag har bott på Gotland i 25 år nu.
Det är mer än halva mitt liv !
Jag blir nog kvar här tills jag dör …
Allt finns ju här ! … Iallafall nästan .En sak som jag verkligen gillar är mat, och mat det finns det massor här!
Fina, högklassiga, mysiga restauranger i överflöd men man kan också bege sej ut på landet och besöka små härliga gårdsbutiker där primörer, kryddor och diverse råvaror av hög klass finns att köpa eller så ger man sej ut på fältet och plockar själv .Det är en fin känsla att skörda sin egen middag, det kan liksom inte bli färskare och känslan är lika god som smaken .
Den här veckan har jag köpt kravodlad rabarber på Lilla Bjers gårdsbutik. Hur coolt är inte det ?? I september ! Det är fantastiskt ! Rabarberpaj, vårkänslor på hösten gudagott ! 🙂
Jag har också besökt Stora Tollby gård, där plockade jag majskolvar som hamnade i kastrullen bara nån timme efter att den satt på plantan på fältet .
Vaxbönor, rödbetor, pumpor, örter, paprikor och kålsorter i fantastiska rader som ett konstverk för ögat och en vitamin-kick för mage och själ !
Och en lika god smakfröjd som lökarna är stora ! … Ja mat-lökarna alltså !! 😉
Dödsskönt i kistan !Men först, minst 25 år till, tack ! … Minst !!
Livet är gott !
Och FRELALALALA’n är här !Jag drar till huvudstaden för att fira dottern på 25 årsdagen, och självklart går festen av stapeln på restaurang Gotland Grill ! Stockholmarna vill ju också ha lite smak av Gotland !
God helg på Er ♥ och ät & njut !Faan , skulle inte svalt tuggummit 😛
Denna vackra växt som bringar oss livets goda dryck , växer även på Gotland .
Hett !
Sparrisen vilar tills vårens frossa
Kronärtskockor, goda & dekorativa
Kål
Pumpor
Majs
Växer i långa rader
Iklädda grön skrud & peruk
Vi högg in på den direkt !
Hashtag rabarber ! #
Jättelökar 😉
Och självklart en solnedgång ♥
Glad FRELALALALA på Er önskar Skifsan
Frelalalala text & foto Karin Skifs©